Kan själv på världsturné

kan_sjalv_ida

Efter nästan ett år av förberedelser och de senaste månadernas intensiva arbete är nu utställningen Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta på väg till Seoul Museum of History.

Kan själv! är ett pedagogiskt utvecklingsarbete som riktar sig till de minsta barnens unika sätt att ta sig an sin omvärld. Utställningen Kan själv – en ljudupplevelse för de allra minsta är skapad för att små barn kan skapa spännande och intressanta ljud med hela kroppen. Från att ha turnerat både regionalt och nationellt under ett par års tid så är nu utställningen på väg till Sydkorea och närmare bestämt Seoul Museum of History.

Vi var nog lite naiva när vi gav oss in i det här samarbetet och insåg inte vilket enormt arbete det innebär att flytta en utställning till en annan världsdel.

kan_sjalv_bygge_2

Västarvet på världsturné

Bakom kulisserna har vi provpackat utställningen, inte en utan minst 10 gånger, för att komma fram till den bästa packningen. Utställningens delar är vägda. Transportskydd har tillverkats för att skydda alla delar. Packningsmanualer är gjorda utifall tullen vill packa upp allt för att kontrollera innehållet. Alla 1110 delar är redovisade i en ATA-Carnet, tulldeklaration, ner till minsta skruv. Transportlådorna uppmärkta, vi vill ju att det ska synas att Västarvet är på världsturné.

kan_sjalv_web

Familjens månad med fokus på barn

Tillsammans med Seoul Museum of History har vi skapat texter och en grafisk form som berättar om svensk och regional kulturpolitik, Västarvet, Kan själv! och barns rättigheter. Vi har planerat utställningens placering, anpassat utställningens handledning och marknadsföringsmaterial.

För att också erbjuda de äldre barnen en kulturupplevelse från Sverige så har Seoul Museum of History, i samarbete med Göteborgs stadsmuseum, skapat en kopia av delar av Barnens museum. Dessutom skickar vi med barnböcker, pussel och målarbilder för de äldre barnen.

kan_sjalv_lastbil

I Seoul planeras det nu för fullt för invigningen den 1 maj. Då inleds också Familjens månad i Sydkorea där barnen är i fokus.

Läs gärna mer om Kan själv! här >>

Ida Lagnander, Västarvet
pedagog och projektledare för Kan själv!

Kommentera